МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА «ОНОВЛЮЙСЯ»
INTERNATIONAL SCIENTIFIC EDUCATIONAL PLATFORM «UPDATE»

Відбувся цикл тренінгів «Інноваційні методики навчання у вищій школі в умовах глобалізацій них змін»

Протягом 16-21 грудня відбувся цикл тренінгів «Інноваційні методики навчання у вищій школі в умовах глобалізацій них змін» в рамках Міжнародного стажування «Новації вищої освіти України та ЄС в сучасному інформаційному суспільстві».

Наші тренери Олена Пометун та Олена Добротвор представили інноваційні методики критичного мислення за напрямами:

  • основні категорії сучасної педагогіки вищої школи: активне навчання, піраміда запам’ятовування, критичне мислення, когнітивні таксономії, стилі навчання, навчальні результати. Запитання як інструмент викладача вищої школи. Обговорення і дискусія на навчальних заходах;
  • дослідження і структурування інформаційного простору: навчання студентів мисленневим операціям високого рівня у процесі роботи з текстами. Система роботи з інформацією/текстами різного змісту та об’єму за допомогою графічних організаторів (конструкторів);
  • критичне мислення і аргументація у формуванні та захисті наукової позиції: уміння визначати аргументи в різних текстах, формулювати аргументи на підтримку позиції, створювати систему аргументації у власному науковому тексті (стаття, тези, реферати та ін.). Визначення та спростування некоректної аргументації, захист від інформаційної маніпуляції.

Учасники стажування мали можливість на передодні ознайомитися з матеріалами для самостійної роботи та взяли активну участь в їх обговоренні.

Усіх колег вітаємо з наступаючим НОВОРІЧНИМИ ТА РІЗДВЯНИМИ СВЯТАМИ!

Бажаємо міцного здоров’я, творчої наснаги, прагнення нових звершень та цікавих ідей.

У період новорічних свят запрошуємо ознайомитися з матеріалами для самостійної роботи на тему «Освіта – бізнес – наука: діяльність творчого пошуку».

Європейські партнери з нетерпінням чекають на зустріч з НАМИ з 11 по 19 січня 2021 р. на вебінарі «Освітньо-наукові пріоритети Польщі в сучасному інформаційному суспільстві».