МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА «ОНОВЛЮЙСЯ»
INTERNATIONAL SCIENTIFIC EDUCATIONAL PLATFORM «UPDATE»

Новації освітнього процесу Словаччини в сучасних реаліях інформаційного простору

3 лютого 2021 року відбувся вебінар «Новації освітнього процесу Словаччини в сучасних реаліях інформаційного простору» в рамках Міжнародного стажування «Новації вищої освіти України та ЄС в сучасному інформаційному суспільстві».

Платформами для проведення вебінару були заклади вищої освіти Словаччини – DTI University Dubnica nad Váhom, Technical University of Košice, Trencianska univerzita Alexandra Dubceka v Trencíne.

Спікерами вебінару виступили:

  • Vice-Rector DTI University Dubnica nad Váhom, Associate Professor, Paed Dr. Ing., PhD., MBA, ING-PAED IGIP Roman Hrmo, який привітав учасників та розповів про можливості міжнародної співпраці;
  • Associate Professor, Doctor in Economic Sciences Peter Jakubek презентував доповідь на тему: «Університети Словаччини в умовах інформатизації і проблеми COVID – 19»;
  • Dr.h.c. Professor, Ing., DrSc. MBA, LL.M., Brigadier General ret. Myroslav Kelemen продовжив тематику та детально розповів про стандарти Вищої освіти Словацької республіки;
  • Ing., PhD. Mіroslav Dzupinka ознайомив учасників вебінару з задачами професіоналізації сфери вищої освіти.

Переклад доповідей словацьких колег здійснювала студентка полоністики КНУ імені Т.Г. Шевченка, двічі стипендистка NAWA Дарина Сліпчук.

До обговорення долучились і представники Польських університетів Dariusz Pawliszczy, Marcin Kesy, Piotr Paczóski та Сухумського державного університету (м.Тбілісі) Marine Khubua, Ketevan Kokaia, Maia Aghaia.

До участі у вебінарі була запрошена Юлія Левченко, юрист, присяжний перекладач Словацької Республіки, яка розповіла про систему вищої освіти в Словаччині, оформлення документів для навчання в країні, нострифікацію дипломів.

Громадською організацією Міжнародна науково-освітня платформа «Оновлюйся» було представлено діяльність мовної школи «EMPIRE», яка функціонує за передовими європейськими технологіями на основі чітко визначеного рівня володіння англійською мовою за методом «комунікаційної активності» та може бути цікавою для учнівської та студентської молоді.

Завершився вебінар науковим диспутом «Інновації у сфері вищої освіти», якій провів Володимир Страшко, керівник Центру спеціальних програм навчання та освітніх технологій Української школи урядування, методолог Освітнього Хабу міста Києва, бізнес-тренер.