МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА «ОНОВЛЮЙСЯ»
INTERNATIONAL SCIENTIFIC EDUCATIONAL PLATFORM «UPDATE»

Конференція “Повоєнний розвиток України: виклики та драйвери відновлення і сталого функціонування економіки в умовах євроінтеграційних процесів” в межах І Міжнародного наукового форуму «Наука та інновації: сучасний вектор розвитку Європи та світу»

26 травня в межах І Міжнародного наукового форуму “Наука та інновації: сучасний вектор розвитку Європи та світу” на базі Міжнародного європейського університету відбулася міжнародна науково-практична конференція “Повоєнний розвиток України: виклики та драйвери відновлення і сталого функціонування економіки в умовах євроінтеграційних процесів”, в якій активно прийняли участь Віце-президент Ольга Руденко, Член правління Максим Житар та Координатор напряму напряму партнерської взаємодії у сфері публічного управління Олена Михайловська.

На пленарному засіданні з доповідями виступили видатні науковці та експерти з різних країн, серед яких були:

 • Bisogni Paolo, President of ELA, Doctor of Sciences (Mathematical, Physical & Natural Sciences), Professor, Università Cattolica del Sacro Cuore di Milano – «Supply chain Resilience: lessons learned from the pandemic crisis and the Russian-Ukrainian conflict»

 • Тверезовська Олександра, аспірантка СумДУ – «The impact of the Level of Financial Inclusion on Ukrainian`s Economic Growth and its Financial Security»

 • Швець Наталія, д.е.н., проф., проректор з навчально-методичної роботи, ПВНЗ «Інститут психології і підприємництва» – «Циркулярна економіка як передумова розвитку зеленої енергетики»

 • Мехедова Дана, міжнародна експертка з нейропсихології, директор нейрокорекційного центру «У Світ Разом», Голова Департаменту «Розвитку гуманітарної політики» Всеукраїнської ГС «Спілка жінок України» – Безпекові кризові комунікації громадських інституцій в період війни»

 • Смерічевська Світлана, д.е.н., професор, професор кафедри логістики Національного авіаційного університету – «Стратегічні трансформації в управлінні глобальними ланцюгами постачання з урахуванням викликів часу»

 • Колєснікова Лариса, аспірантка  Львівського національного університету ім. Івана Франка – «Фінансовий консалтинг як драйвер стимулювання фінансової активності населення для повоєнного відновлення в Україні»

 • Зеліско Інна, д.е.н., проф., академік Академії економічних наук України, Державний університет телекомунікацій – «Цифрова трансформація вітчизняних телекомунікаційних підприємств, як інноваційний драйвер повоєнного розвитку національної економіки».

На конференції були проведені три секції, де обговорювалися актуальні питання повоєнного розвитку України та сталий розвиток економіки в умовах євроінтеграційних процесів. Секція 1 була присвячена інституційним реформам та досвіду ЄС для забезпечення повоєнного відродження України. Секція 2 розглядала фінансово-економічні та організаційно-управлінські новації відновлення економіки в умовах повоєнних євроінтеграційних процесів. Секція 3 фокусувалась на галузевих складових механізмів відновлення економіки та сталого розвитку.

Конференція надала можливість учасникам обміну досвідом, представити свої дослідження та ідеї, а також сприяла зміцненню науково-дослідної спільноти. Учасники обговорили важливі питання, пов’язані з розвитком України в умовах євроінтеграції, знайшли нові рішення та спільно планували шляхи розвитку для стабільного функціонування економіки країни.