МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА «ОНОВЛЮЙСЯ»
INTERNATIONAL SCIENTIFIC EDUCATIONAL PLATFORM «UPDATE»

Завершено програму міжнародного стажування«Партнерство заради миру: виклики та роль міжнародної спільноти»

У період з 2 жовтня по 30 грудня 2023 року відбулось Міжнародне стажування «Партнерство заради миру: виклики та роль міжнародної спільноти» обсягом 180 годин (6 кредитів ECTS), в якому взяли участь більше 40 науково-педагогічних працівників з різних закладів вищої освіти України, аспіранти, молоді вчені.

Основною метою стажування було визначення ролі партнерства та обговорення потенційних напрямів співпраці в кризових ситуаціях та міжнародному мирному процесі задля забезпечення стабільності і миру.

Учасники стажування взяли участь у проведенні циклу наукових тренінгів, вебінарів, круглих столів – спільна місія: Партнерство заради Миру у світі: виклики та роль міжнародного співтовариства; участь України в міжнародній Ініціативі “Партнерство “Відкритий Уряд”: План дій та його пріоритети; молодіжні ініціативи для розвитку на місцях – інструменти та горизонти можливостей тощо.

Під час дистанційного етапу учасники стажування мали можливість ознайомитися з навчально-науковими матеріалами за відповідними напрямами – забезпечення незалежності та безпеки в умовах геополітичних загроз; нормативно-правове регулювання у сфері міжнародної технічної допомоги та рамкові угоди з країнами-партнерами з розвитку; права людини та демократія: ціннісний контекст тощо.

Під час стажування було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасна парадигма публічного управління», за результатами якої видано збірку тез.

Загальні результати Міжнародного стажування у вигляді наукових статей опубліковані у міжнародному періодичному виданні SOCIOWORLD (Tallinn, Estonia).

Дякуємо всім учасникам та співорганізаторам стажування!